Ga naar de inhoud

Keuringen en onderhoud

Keuring en onderhoud blusmiddelen

Uw brandblussers, brandhaspels en blusdekens dienen jaarlijks conform NEN2559 en EN671-3 gekeurd te worden. Ook dit kan Brand Instructie Rotterdam voor u verzorgen. Tijdens het onderhoud worden alle blusmiddelen nagekeken op inzetbaarheid en veiligheid.

Onze medewerkers, met jarenlange praktijk ervaring op het gebied van brandbestrijding, zullen u ook adviezen geven op het gebied van verbetering van de brandveiligheid binnen uw bedrijf.

Daarnaast zullen wij (indien nodig) u en uw medewerkers zoveel mogelijk de werking van de blusmiddelen en noodverlichting uitleggen. Na de controle/keuring wordt er een compleet onderhoudsrapport ingevuld.

Keuring noodverlichting

In geval van nood moet iedereen het pand snel en veilig kunnen verlaten. Dit lijkt eenvoudig echter bij calamiteiten vallen vaak onnodig veel slachtoffers doordat men de nooduitgang niet tijdig heeft kunnen bereiken. Wat bij daglicht een makkelijke vluchtroute lijkt te zijn wordt bij uitval van netspanning of rookontwikkeling ineens heel moeilijk.

Net als brandblussers moet ook de noodverlichting jaarlijks gekeurd worden. Deze worden gecontroleerd conform de NEN1838 norm.